Avelshanar

Avelshanar

Avelshanar

Här finner du Russian Blue avelshanar

Är din hane tillgänglig för avel och du vill få den publicerad på denna sida kontakta kattklubbens webmaster (webmaster@ryssfolket.se). Ryssfolket har beslutat att alla avelshanar som annonseras på vår hemsida ska vara ögonlysta. Kopia av ögonlysningsprotokoll skall därför innan annonsering sändas till webmaster. Skicka även foton samt följande upplysningar: avelshanens namn, ägare, kontaktuppgifter till ägare, födelsedatum, länk till avelshanens stamtavla på FindUs, kort text om övriga fakta och meriter (exempelvis inavelsgrad och utställningsresultat) samt en beskrivning av katten och dess temperament och egenskaper.

Är du intresserad av att erbjuda en hane för avel?

Läs mer om hur din katt blir en avelshane.
Kontakta gärna avelshaneansvarig, Tomas Öhberg,  blueking@bluelauras.se om du har frågor.

Avelshane IC S*Koroleva Evangel Navalnyj

Hane som väntas vara tillgänglig för någon parning under våren 2023.

Ägare: Mikaela Lemke, Ulricehamn

Kontaktuppgifter: Kaija Merta (uppfödare) Tel. 072-247 98 68 E-post: kaija.merta@gmail.com

Född: 2021-05-01

Stamtavla i stamboken: Kattinformation (sverak.se)

Övrig fakta och meriter: Ögonlyst utan anmärkning 2021-07-14. Inavelsfaktorn är låg – 0,00 % för fyra generationer och enbart 1,81 % för åtta generationer.

Om avelshanen:

S*Koroleva Evangel Navalnyj, som kallas Navalnyj, är en stilig hane. Han är en social och nyfiken rysskille. Han är tillgiven och älskar att vara med och delta i allt som händer runtomkring och i familjens vardag. Navalnyj har ett speciellt intresse för teknik och datorer. Han sitter gärna på axeln när någon av hans människor jobbar vid datorn. Han älskar att bära på och jonglera med piprensare som han sedan lägger i sin matskål. 

Navalnyj är aktiv, lekfull och hoppar gärna högt och till oväntade platser och höjder. Han är en intelligent kille som pratar en hel del och svarar när man kallar på honom. När han är i farten är det inte alltid så lätt att fotografera honom. 

Navalnyj är smidigt byggt med höga ben. Han är en relativt stor rysskille med intensivt gröna ögon. Hans päls är mjukt plyschig och tät med tydligt silverskimmer. Navalnyj har varit utställd några gånger och varit mycket framgångsrik och har fått väldigt fina domaromdömen. Han har bl a blivit BIV (Bäst i Variant) och slog redan som ungkatt ut de vuxna ryssarna. Han är numera IC (Internationell Champion).

Navalnyj är en rysshane med stort självförtroende och ett stabilt temperament. Efter ett par parningar vintern 2022 är han chipkastrerad men kommer att finnas tillgänglig för ett par parningar, med utvalda honor, när han blivit fertil igen – troligen mars-april -23

Kontakta uppfödaren Kaija Merta, S*Koroleva, för intresseanmälan och planering.

Söker du avelshane eller katt utomlands?

Här finner du länkar till några av våra grannländers klubbar och föreningar samt till utländska stamboktavlor.

Danmark

Finland

Notering för att lättare hitta: På finska heter uppfödare Kasvattajat och Russian blue Venejänsininen.

Norge

Russian Blue med flerfärgad bakgrund

arrow up circle icon