www.ryssfolket.se

  #2, augusti 2006    
 

Foto: Magdalena Feldt
Foto:Kristina Svärdsten

Skandinaviska typen av Russian Blue - eller inte?
Valet varje uppfödare ställs inför vid den planerade parningen. Blue Print redaktionen öppnar upp diskussionen om hur de svenska Russian Blue-uppfödarna kan avla mot att behålla den skandinaviska typen av Russian Blue och inbjuder till debatt!

Läs mer

Fiver´s kuld: Paragon Blue Pipkin, Clover och Bigwig. De två sista i avel i Finland. Foto A Kastberg.Russian Blue - Varför den skandinaviska typen?
En jämförelse av de olika typerna av Russian Blue idag ur ett skandinaviskt perspektiv.

Läs mer

 

Om aktivering av innekatter...
Även vana innekatter som Russian Blue är olika som individer och kan må bra av olika former av underhållning. Kanske får du i denna studie av två ryssar några tips som passar just din katt.

Läs mer

Russian Blue-special i Linköping
Få ryssar på Russian Blue-specialen i Linköping. Arrangören hade väntat sig det dubbla - minst.

Läs mer

S*Graymalkin's Yearing Ofelia & FIN*Zarin Wyatt, foto: Susanna Gunnar"Lillebror" har passerat - med marginal
Den svenska Russian Blue-aveln har lett utvecklingen i norden under lång tid men har nu fått se sig passerad av grannlandet i öst. Det krävs en kraftig uppryckning av de svenska uppfödarna och utställarna om man skall lyckas återta sin forna position.

Läs mer

Utställningsberättelse från Dragör
En svensk framgångshistoria för Russian Blue på DARAKs utställning.

Läs merS*Ärke Ängelns Gorki

"Nya" titlar
En rad förändringar har skett inom ramen för katters möjlighet att erövra titlar de senaste åren. Vad är det som krävs för att få dem och hur går det för de svenska Russian Blue?

Läs mer

Vad kostar det att vaccinera en kattkull?
Priserna varierar över landet. Vi hoppas att detta ger upphov till en än mer utförlig undersökning och kanske kan vi påverka till en förändring.

Läs mer

Blue Print anmäld av Västsvenska Kattklubben
Västsvenska Kattklubbens ordförande känner sig kränkt av en artikel i BP #1 06 och VKs styrelse framför i en protest till SVERAK ett yrkande på att SVERAKs styrelse skall tilldela Ryssfolket en erinran för bristande etiskt ansvar.

Läs mer

CPC-testa din katt
Med anledning av kommande XSH-temanummer vill Blue Print informera om att du kan testa om din katt är bärare av den gen som gör att det kan bli maskade avkommor i en kull av Russian Blue-föräldrar. Beställ ditt test idag och förbered dig inför den kommande debatten i Blue Print!

Läs mer


I nästa nummer: XSH-tema
I kommande nummer av Blue Print presenteras en rad olika diskussioner, fakta och inlägg i debatten kring XSH-katter. Det vill säga korthårskatter med icke godkänd teckning inom FIFe. Det mest angelägna inom ryssvärlden är naturligtvis den i dagligt tal så kallade blåmaskade ryssen eller om man så vill siamestecknade, som en del tycker är speciellt vacker och som andra ibland tycker är en börda för rasen. Vill du skriva ditt inlägg om vad du tycker om XSH-katterna/den maskade ryssen? Skall man införa den som en ny variant i FIFe eller begränsa aveln med kända bärare av mask-genen? Skicka ditt bidrag till
blueprint@ryssfolket.se Och glöm inte att skicka med bilder på din katt!

Romanenko´s Axinja  Hittills i år 5 x BIS, 1 x BOX, samt några nomineringar. Foto: E Rasehorn
Utställningsresultat 2006
 Läs utställningsresultaten.

Nu med alltid uppdaterad länk från och med
Blue Print #2 06
Det finns inget snabbare sätt!

Kan även nås från menyn på Ryssfolkets hemsida!


Månadens bild!
Romanenkounge i glas. Foto E Rasehorn
Skicka in dina bästa bilder till Ryssfolket. Toppbilden hamnar på Blue Prints nya nummer och de bästa varje månad på Ryssfolkets hemsida!


Webbansv. anm:
Artiklarna
Visas bäst i Textstorlek: Mellan