www.ryssfolket.se

  #2, oktober 2007    
 

DK*Kirstejns Felina Foto: Esben Nielsen
Ninja (Azovska's Irina Prosorov) Foto: Jonas Andersson
"Mor upp i dagen" Limelight's Pachama Foto: Christina Öhman
Wynjas Wincent försöker ligga på "gräsmattan". Foto: Y Torstensson
Zarin Archie, nybliven GIP Foto: K Eklind

Diskussion om standard
Är vår Russian Bluestandard av idag svårtolkad och behövs en standardändring avseende vissa detaljer? Och i så fall, vem är det som har tolkningsföreträde? Frågan är väckt och debatten går stundvis het. Här kommer ännu ett inlägg.
Vad tycker du? Skicka gärna dina synpunkter till nästa nummer av Blue Print.

Läs mer

Fedja Foto: Jan NyströmRysspecial i Mölndal
Russian Blue Klubbens 30-årsjubileum firades bl a med en rysspecial vid Västsvenska Kattklubbens utställning i Mölndal. Det blev en stor framgång för rasen russian blue. Framför allt genom Sari Kulhas amerikanska importhane Silverlock's I Believe In U (Fedja) som blev Best Of Best på utställningen. Är han världens vackraste ryss av idag?

Läs mer

 

 

Presentation av styrelsen - Kassören
Vem är det som tar hand om Ryssfolkets ekonomi? Jo hon heter Kaija Merta och bor i Alingsås. Här presenterar hon sig och sin uppfödning Korolevas med egna ord.

Läs mer

Presentation av styrelsen - Utställningssekreteraren
Maria Enzell är inte bara styrelseledamot. Hon är också vår hårt arbetande utställningssekreterare som tar emot och vidarebefordrar alla våra utställningsanmälningar och räknar resultat till Årets Ryss. Här berättar hon mer om sig själv och sina katter.

Läs mer

Femmer Foto: KongroRussian Blue tog dubbel på Scandinavian Winner
Far och dotter rensade prisbordet i Örebro. Fiver och Luna tog båda Bis i den näst högst rankade tävlingen inom kattsport i Europa, Scandinavian Winner.

Läs mer

 

FIFe Russian Breed Council
Vad är egentligen FIFe Russian Breed Council och hur jobbar dom?

Läs mer

"Storyn om ryssens färger"
Det kom ett antal frågor till Blue Print angående färger hos Russian Blue. Varför finns det ljusa och mörka? Vem är det som föredrar mörka respektive ljusa? Varför inga andra färger än blå? Varför får man inte avla på maskade ryssar?

Läs mer

Wynjas W-kullS*Wynjas första kull
En liten berättelse om hur det kan vara att ta sin allra första rysskull och debutera som barnmorska. Intressant, roligt, lärorikt, spännande, lite läskigt och framför allt helt underbart.

Läs mer

"Frågespalten"
I det här numret svarar redaktören på en fråga om foder.

Läs mer

Wincent och wasabin
Ett litet kåseri om vådan av att äta sushi i sällskap med en ryss.

Läs mer

Varning för bedragare
Kattvärlden har fått sin egen variant på Nigeriabreven! Undvik att bli lurad av hänsynslösa bedragare som utger sig för att vilja importera en katt.

Läs mer

Hemsidesrecension
Vår redaktör har roat sig med att surfa runt på olika ryssrasringars hemsidor runtom i världen. Här får vi ta del av hans synpunter på deras olika innehåll och utföranden.

Läs mer


I nästa nummer ?
Blue Print är främst till för Ryssfolkets medlemmar och blir till stor del vad medlemmarna gör den till. Redaktörens brevlåda ekar ofta tom och vi efterlyser därför fler artiklar. Skriv ditt eget debattinlägg, berätta om din katt, en utställning du varit på eller något annat som ligger dig varmt om hjärtat med ryssen i centrum. Kanske är du inte själv så glad i att skriva men skulle vilja läsa om något speciellt, låt då vår redaktör veta det. Till nästa nummer hoppas vi på att redaktörens postlåda kommer att fullständigt svämma över. Skicka ditt bidrag till
blueprint@ryssfolket.se Och glöm inte att skicka med bilder på din katt!

Limelight's Pocahontas 5 m Foto: K Eklind
Utställningsresultat 2007
 Läs utställningsresultaten.

 

Kan även nås från menyn på Ryssfolkets hemsida!


Numrets bild!
"Dimma ryter till" Wynjas Wilma Foto: Ellen Nilsson
Skicka in dina bästa bilder till Ryssfolket. Toppbilden hamnar på Blue Prints nya nummer!


Webbansv. anm:
Artiklarna
Visas bäst i Textstorlek: Mellan


Ansvarig utgivare:
Magdalena Feldt

Redaktör:
Kenneth Eklind