www.ryssfolket.se

  #1, maj 2009    
 

Kattungar fr DK*Kirstejns Foto: D Jensen
Polske Nina Ewjatar Foto: P Sürjus
Flax Chaos 7 v Foto: C Bredberg
Limelight's Pilar och Koroleva Odrian Maximalija i nya kattgården. Foto: L Hallengren
Nybadad Limelight's Potomac Foto L Hansson
Christina Linder med Tsaritzas Zelda. Foto K Johansson
Foto D Jensen
S*Azovska's W C Leia  Foto A Kask
FIN Zarin Querida Maia (Pikku) Foto C Bredberg

 

Ryssfolket 15 år 1993-2008

...och så skapades Ryssfolket
2008 firade Ryssfolket 15 år som SVERAK-klubb. Men hur började det en gång i tiden och vem startade klubben? Jenny Johansson har varit med ända från början och berättar här hur det gick till när klubben såg dagens ljus.
Läs mer

 

Jubileumsspecial i Sundbyberg
Ryssfolket firade sitt jubileum med en rysspecial på SpeedCats utställning i Rissnehallen den18 oktober 2008. 23 ryssar tävlade i olika specialklasser och Ryssfolket hade ett presentationsbord på utställningen. På kvällen firades med en Ryssfest för klubbens medlemmar. Maria Enzell berättar här mer om hela spektaklet som var en trevlig upplevelse som gav mersmak.

Läs mer

 

Rysspecial i Rissne - rapport från en kattbur.
Hur upplever katterna att vara på utställning? Här rapporterar ryssen Nicko från specialen i Rissne ur ett kattbursperspektiv. Matte Marina Olsson har satt hans funderingar på pränt. Man förstår att våra katter ibland tycker att deras människor hittar på underliga saker.
Läs mer

 

Långhårsgener hos ryssar
Tänk om man i en rysskull plötsligt skulle få ungar med långhårspäls? Det kan väl inte hända? Jo, faktum är att det har hänt vid ett par enstaka tillfällen, inte här på våra breddgrader men på andra ställen i världen. Hur i hela fridens namn kan det gå till?
Läs mer

 

Russian Blue Klubbens nedgång och fall?
En kritisk granskning av vad som händer i den svenska rasringen Russian Blue Klubben. Stadgar ändras och tävlingen Årets Ryss läggs ner med motiveringen att det är fel katter som vinner på utställningarna. Styrelsen har all makt att bestämma om uteslutning av medlemmar utan att det kan överklagas. Är detta början till slutet för RBK?
Läs mer

 

Den första Russian Blue World Winnern.
I Lissabon blev i oktober 2008 Grisaille Diamond of Silvercourt den första ryssen som uppnått titeln World Winner.

Läs mer

 

"Rörmokar Wincent"
Många skräckhistorier om vad som kan hända när man har sin avelshane på parning har berättats. Men har ni någon gång hört talas om en katt som fastnat i en toalett?
Läs mer

 

 

PRA-hur allvarligt är läget?
Att ögonsjukdomen PRA dykt upp i rasen genom att fyra sjuka katter upptäckts i Finland har väl knappast undgått någon. Men är det verkligen något att bekymra sig om?

Läs mer

Hur katterna reagerade när det small.
Nyårsraketer och katter går nog oftast inte så bra ihop. Men alla katter är inte lika känsliga. Redaktören berättar här hur olika hans katter reagerade när himlen exploderade på Nyårsafton.

Läs mer

Ryssar i rampljuset
Det var inte bara i Lissabon det gick bra för ryssarna under 2008. Även här hemma får vi nog säga att det var ett riktigt ryssår i utställningssammanhang. Flera ryssar fanns med på SVERAKs Årets Katt-listor och t o m hade vi en klubbkatt på första platsen. Det var Limelight's Kia som lyckades med den prestationen.
Läs mer


I nästa nummer ?
Blue Print är främst till för Ryssfolkets medlemmar och blir till stor del vad medlemmarna gör den till. Bidra gärna med egna artiklar eller bilder. Skriv ditt eget debattinlägg, berätta om din katt, en utställning du varit på eller något annat som ligger dig varmt om hjärtat med ryssen i centrum. Kanske är du inte själv så glad i att skriva men skulle vilja läsa om något speciellt, låt då vår redaktör veta det. Skicka ditt bidrag till
blueprint@ryssfolket.se Och glöm inte att skicka med bilder på din katt!

S*ÄrkeÄngelns Neva  Foto E Rasehorn
Utställningsstatistik 2008
Läs utställningsstatistiken.

 

Rysspecial i Danmark!

Den 27 juni 2009 anordnar den danska Russian Blue Klubben en rysspecial på JYRAKS utställning i Middelfart. Läs mer här.

 

ÄrkeÄngelns-kull Foto E Rasehorn

Lite registrerinsstatistik från gångna tider till nutid. Läs registreringsstatistiken.Limelight's Pocahontas på domarbordet hos Glenn Sjöbom i Hallstahammar.

 

Limelight's Potomac tar en tupplur på matte Lollos mage.
Foto Petra Hansson.

 


Webbansv. anm:
Artiklarna
Visas bäst i
Textstorlek: Mellan


Ansvarig utgivare:
Maria Enzell

Redaktör:
Kenneth Eklind